Om

I en plats i Skåne där fantasi möter verklighet. Där naturens kraft är som starkast, där nytt möter uråldrigt har vi skapat Häxkitteln. Alla våra öl är inspirerade av människor och platser på Linderödsåsen. Från religiösa män i forn tro till häxor i Henset, Vetteryds gravfält, jungfrukällan, onsvalakällan och offerstenen i Hovdala.

Jag som äger bryggeriet heter Björn Holgersson och har en bakgrund som journalist. 2014 när jag slutat på Sveriges Radio bytte jag bana och våren 2015 var hembryggningsbutiken ”Bryggbutiken i Sösdala” född. 2018 startade jag även bryggeriet Häxkitteln och idag driver jag båda företagen. Till min hjälp har jag en anställd bryggare samt vänner och familj som tillsammans med mig skapar magi i Häxkitteln.

till vänster Nikolaj, bryggare på Häxkitteln. Till höger Björn, ägare.

Vi har för närvarande tio öl i produktion och alla våra öl, undantaget Sösdala Lager och Sösdala IPA, är utjästa med Kveik.
Kveik är det äldre norska ordet för jäst och är den jästtyp vi använt i Skandinavien under tusen år innan industrialiseringen.

Häxkittelns öl är som inget annat du smakat. Vi är inte ett dugg intresserade av att göra som alla andra utan har sedan dag ett satsat på att göra spännande saker som vi gillar. Hoppas att du gillar det också!